Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Europarlement stemt over online gokken

09 MRT 2009

BRUSSEL - Het Europese Parlement stemt dinsdag over een voorstel waarin het recht om regels en wetten te maken voor online gokken bij de lidstaten wordt gelegd. Het rapport is opgesteld door het Deense Europarlementslid Christel Schaldemose (Socialisten).

In het rapport staat dat gokoperators de wetgeving moeten naleven van het land waar de gokker woont. Volgens Peter van Dalen, lijstrekker voor de Europese verkiezingen namens ChristenUnie-SGP, wordt in het rapport helaas nog weinig actie voorgesteld. Van Dalen steunt wel het idee om de verantwoordelijkheid bij lidstaten te leggen. Hij adviseert een harde aanpak van online gokken.

De Europese associatie van staatsgelieerde loterijen en totobedrijven EL hoopt dat het rapport wordt aangenomen. Dat zou een duidelijk politiek signaal zijn tegen een gokbeleid dat enkel door commerciële belangen wordt geleid, aldus de Nederlander Tjeerd Veenstra, directeur van Lotto en lid van het strategische comité van de EL maandag.

Volgens Veenstra zorgt de situatie waarin lidstaten zelf verantwoordelijk zijn ervoor dat de opbrengsten van loterijen ten goede komen aan de staatskas en sportinfrastructuur. Bovendien maakt het een goede beheersing van bijvoorbeeld het risico op gokverslaving mogelijk.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%