Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Europarlement tegen EU-regels voor online gokken

10 MRT 2009

BRUSSEL - Online gokken hoeft niet Europees geregeld te worden. Landen kunnen dat best zelf, bepleit het Europees Parlement.

Het rapport van de Deense socialiste Christel Schaldemose, dat dinsdag is aangenomen, erkent dat online gokken kan leiden tot gokverslaving en gevaarlijk is voor kinderen. Op haar voorstel pleit het parlement voor afspraken over minimumleeftijd en een beperking op het speelbedrag. Online gokken op sport zou beperkt moeten worden tot staatsinstanties.

Peter van Dalen, lijsttrekker van ChristenUnie-SGP, vindt het standpunt veel te slap. Hij pleit voor een regelrecht verbod. „Online gokken schaadt jong en oud. Het is een oncontroleerbaar en schadelijk fenomeen. Omdat het zo laagdrempelig is via internet, is het enorm verleidelijk een gokje te wagen.”

De Europese associatie van staatsgelieerde loterijen en totobedrijven EL is blij met het rapport. „Een duidelijk politiek signaal tegen een gokbeleid dat enkel door commerciële belangen wordt geleid”, aldus directeur Tjeerd Veenstra van Lotto.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.34
+ / - -0.06%