Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ouders vrezen adverteerders meer dan vreemden
Ouders vrezen adverteerders meer dan vreemden
Foto: Pew Internet

Ouders vrezen adverteerder meer dan vreemde

21 NOV 2012

GEEN - De meeste ouders van tieners maken zich zorgen over wat hun kind online allemaal uitspookt. In het verleden vreesden zij vooral onbekenden die via internet contact zochten met hun kind. Tegenwoordig worden adverteerders net zo gevreesd, of misschien wel meer.

Maar liefst 81 procent van de ouders maakt zich zorgen over de hoeveelheid informatie die adverteerders weten te  filteren uit het online gedrag van hun kind, 46 procent zegt zich hier zelfs zeer bezorgd om te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Pew Internet onder 802 Amerikaanse ouders en hun tieners.

‘Slechts’ 72 procent zegt zich zorgen te maken over de online interactie van hun kind met mensen die zijzelf niet kennen. Iets meer dan de helft (53%) is zelfs zeer bezorgd.

De zorgen van ouders stoppen echter niet bij adverteerders en vreemden. Van de ondervraagde ouders geeft 69 procent aan zich zorgen te maken dat het online gedrag van hun kind gevolgen heeft voor toekomstige scholings- of werkmogelijkheden. Een zelfde percentage heeft kopzorgen over de vraag hoe zijn kind omgaat met zijn online reputatie.

 

Om alle zorgen de kop in te drukken, zegt een groot aantal ouders maatregelen te treffen. 59 Procent van de ouders van tieners die sociale netwerken gebruiken heeft weleens met zijn kind gesproken over zaken die zij op hun profiel hadden geplaatst. Ruim een derde (39%) heeft hun kind geholpen bij het instellen van de juiste privacyinstellingen.

 

Verder gebruiken sommige ouders instellingen voor ouderlijk toezicht en controleren ze wat hun tiener online allemaal uitspookt, bijvoorbeeld door de naam van hun kind te googlen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.8 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%