Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vmbo'er 3,5 uur per dag online op telefoon

23 NOV 2012

HILVERSUM - Vmbo-leerlingen tussen 12 en 16 jaar internetten gemiddeld 3,5 uur per dag op hun mobiele telefoon. Ze besteden die tijd vooral aan YouTube en WhatsApp. Op de computer internetten deze jongeren gemiddeld 2,8 uur per dag. Dat blijkt uit onderzoek van Dialogic in opdracht van de organisatie van de Week van de Mediawijsheid.

De chatheffing was een stompzinning idee, aldus Vodafone.
De chatheffing was een stompzinning idee, aldus Vodafone.
Foto: Getty Images

PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing nam het onderzoek, waarvoor Dialogic 541 vmbo-leerlingen ondervroeg, vrijdag in ontvangst in Hilversum tijdens de aftrap van de themaweek.

Volgens het onderzoek gaan jongeren op veel fronten niet bewust genoeg met media om. Zo checkt 80 procent niet de betrouwbaarheid van bronnen. Door divers mediagebruik is 24 procent van de ondervraagden snel afgeleid van bijvoorbeeld huiswerk en 12,5 procent heeft wel eens online gepest.

De Week van de Mediawijsheid richt zich op jongeren tussen 10 en 14 jaar, hun ouders en scholen. Een doel is basisschoolleerlingen en jongeren in het voortgezet onderwijs te leren bewust te worden van privacy-risico's tijdens het twitteren en facebooken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%