Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
iPhonebezitters worden minder loyaal aan het merk.
iPhonebezitters worden minder loyaal aan het merk.
Foto: Apple

iPhone verslaat Android in VS

28 NOV 2012

GEEN - De grote vraag naar de iPhone 5 heeft er toe geleid dat Apple in de Verenigde Staten Google heeft verslagen op de smartphonemarkt. Dat blijkt uit cijfers van Kantar WorldPanel.

In de 12 weken voorafgaand aan 31 oktober heeft Apple zijn iPhone verkopen op de Amerikaanse markt meer dan verdubbeld vergeleken met een jaar eerder tot een marktaandeel van 48,1 procent. Het marktaandeel van Android daalde in dezelfde periode van 63,3 procent naar 46,7 procent.

Hoewel het marktaandeel van Android in de Verenigde Staten flink is gedaald, is het in veel  Europese landen nog wel dominant. Het platform claimt een een marktaandeel van 74 procent in Duitsland en 82 procent in Spanje.

In de vijf grootste Europese markten behaalde Android een gecombineerd marktaandeel van 64 procent, vergeleken met 51 procent een jaar eerder. Het marktaandeel van Apple steeg slechts met één procentpunt tot 21 procent.

BlackBerry fabrikant Research in Motion zag zijn aandeel in alle onderzochte markten dalen, met uitzondering van Duitsland. In dat land steeg het aandeel met 0,9 procentpunt tot 2,5 procent. In de Verenigde Staten viel het marktaandeel echter dramatisch terug van 8,5 procent vorig jaar tot slechts 1,6 procent.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%