Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium
De popSlate iPhone hoes heeft een tweede scherm op de achterzijde.
De popSlate iPhone hoes heeft een tweede scherm op de achterzijde.
Foto: popSlate

iPhone 5 hoes met E-Ink scherm

30 NOV 2012

GEEN - Een beschermhoes voor je iPhone 5 die tevens dienst doet als tweede scherm. Dat is het idee achter popSlate. De hoes is voorzien van een 4-inch e-ink scherm waarop je via een speciale app foto’s, agendapunten, routebeschrijvingen en andere dingen kunt laten verschijnen.

Naast het tonen van foto`s kan het E-Ink scherm ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld agendapunten of routebeschrijvingen.
Naast het tonen van foto's kan het E-Ink scherm ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld agendapunten of routebeschrijvingen.
Foto: popSlate

PopSlate kan bijvoorbeeld handig zijn, wanneer je een routebeschrijving lang in beeld wil hebben. Het scherm van je iPhone springt immers na enige tijd uit. Naast praktisch is de hoes ook een uitkomst voor mensen die de uitstraling van hun telefoon vaak willen wijzigen. Je plaatst immers zo een nieuwe afbeelding of een slideshow op de achterzijde. Wel is het E-Ink scherm zwart wit en ook de case zelf is alleen in wit of zwart te verkrijgen.

De makers van de case roepen ontwikkelaars op speciale apps te ontwikkelen voor de case. Op die manier kan het scherm ook dienst doen als bijvoorbeeld micro e-reader. Al kun je je afvragen of je wel prettig een boek kunt lezen op zo’n klein scherm waarbij je bladzijdes blijft ‘omslaan’.

Het E-Ink scherm verbruikt alleen stroom wanneer van beeld wordt gewisseld. De hoes maakt dus slechts incidenteel gebruik van de accu van je iPhone.

Volgens de makers hoeven gebruikers niet bang te zijn dat het E-Ink scherm kapot gaat wanneer de telefoon valt. Het robuuste scherm zou nagenoeg onverwoestbaar zijn. 

De popSlate hoes is vooralsnog alleen verkijgbaar via de Amerikaanse site Indiegogo voor een prijs van $99. Daar komt echter nog $20 aan verzendkosten bij voor Europese gadgetliefhebbers.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
9.2 °C
W4
Beurs AEX
AEX 469.77
+ / - +0.66%