Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Galaxy Note II-functies ook naar Galaxy S III

05 DEC 2012

GEEN - Elektronicagigant Samsung brengt in de nabije toekomst een update uit voor zijn Galaxy S III-smartphone, waarmee enkele nieuwe functies van zijn Note II naar het toestel worden gebracht. Het gaat ondermeer om de mogelijkheid om twee apps naast of onder elkaar op het scherm te tonen.

De Galaxy S3 van Samsung was in het afgelopen kwartaal de meest verkochte smartphone.
De Galaxy S3 van Samsung was in het afgelopen kwartaal de meest verkochte smartphone.
Foto: REUTERS

Deze en andere functies zijn onderdeel van de TouchWiz-softwarelaag van Samsung en zitten niet standaard in het Android-besturinsgssysteem van de telefoons.

Naast de dubbele app-mogelijkheid, worden ook de programma's Paper Artist en Group Cast toegevoegd. Tenslotte komt ook 'Smart Rotation' naar de S III. Hiermee roteert het scherm niet mee met de oriëntatie van de telefoon, maar met die van de ogen van de gebruiker. In theorie moet het scherm dus altijd leesbaar zijn voor de persoon die het apparaat vast heeft, zelfs als hij op de kop hangt.

Het is nog niet bekend wanneer de update in Nederland wordt uitgerold. Volgens de Nederlandse site SamMobile is hij momenteel alleen nog maar beschikbaar in Polen.

5.5 °C
NNO1
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%