Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Google biedt nu ook plattegronden van binnenlocaties aan in Duitsland.
Google biedt nu ook plattegronden van binnenlocaties aan in Duitsland.
Foto: Google

Binnenlocaties Google Maps in Duitsland

06 DEC 2012

GEEN - Na Amerikanen en Britten, kunnen nu ook Duitsers gebruikmaken van plattegronden van grote binnenlocaties zoals vliegvelden, musea en winkelcentra. Google zegt dat het met de beschikbaarheid van de indoor maps in Duitsland zijn plannen verstevigd om zich te richten op zijn gebruikers in Europa. De zoekgigant belooft de dekking van de dienst snel uit te zullen breiden in Europa.

Google begon ongeveer een jaar geleden met het aanbieden van plattegronden van enkele grote binnenlocaties via Google Maps. Met uitzondering van het Narita vliegveld in Tokyo bevonden alle locaties zich bij de start in de Verenigde Staten. Later is daar het Verenigd Kondigkijk bijgekomen en nu dus Duitsland.

Wanneer een gebruiker zich in een locatie bevindt waarvan een plattegrond op Google Maps beschikbaar is, ziet hij zichzelf op de plattegrond terug als een blauw stipje dat meebeweegt met de gebruiker. De applicatie laat ook zien op welke verdieping de gebruiker zich bevindt. De plattegrond toont in winkelcentra onder andere namen van winkels en de locatie van toiletten, geldautomaten en op vliegvelden van de gates.

21.4 °C
ONO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.83
+ / - -0.21%