Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Google biedt nu ook plattegronden van binnenlocaties aan in Duitsland.
Google biedt nu ook plattegronden van binnenlocaties aan in Duitsland.
Foto: Google

Binnenlocaties Google Maps in Duitsland

06 DEC 2012

GEEN - Na Amerikanen en Britten, kunnen nu ook Duitsers gebruikmaken van plattegronden van grote binnenlocaties zoals vliegvelden, musea en winkelcentra. Google zegt dat het met de beschikbaarheid van de indoor maps in Duitsland zijn plannen verstevigd om zich te richten op zijn gebruikers in Europa. De zoekgigant belooft de dekking van de dienst snel uit te zullen breiden in Europa.

Google begon ongeveer een jaar geleden met het aanbieden van plattegronden van enkele grote binnenlocaties via Google Maps. Met uitzondering van het Narita vliegveld in Tokyo bevonden alle locaties zich bij de start in de Verenigde Staten. Later is daar het Verenigd Kondigkijk bijgekomen en nu dus Duitsland.

Wanneer een gebruiker zich in een locatie bevindt waarvan een plattegrond op Google Maps beschikbaar is, ziet hij zichzelf op de plattegrond terug als een blauw stipje dat meebeweegt met de gebruiker. De applicatie laat ook zien op welke verdieping de gebruiker zich bevindt. De plattegrond toont in winkelcentra onder andere namen van winkels en de locatie van toiletten, geldautomaten en op vliegvelden van de gates.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%