Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Het Amerikaanse internetradiostation Pandora komt voorlopig niet naar Europa.
Het Amerikaanse internetradiostation Pandora komt voorlopig niet naar Europa.
Foto: Bloomberg

Pandora voorlopig niet in  Europa

07 DEC 2012

GEEN - Het Amerikaanse internetradiobedrijf Pandora breidt voorlopig niet uit naar Europa. Niet omdat het bedrijf dat niet interessant vindt, maar vanwege de licentieonderhandelingen die daarvoor vereist zijn.

“De reden dat we hier vandaag de dag nog niet zijn is vanwege muzieklicenties”, zo liet technologietopman Tom Conrad weten tijdens de LeWeb 2012 conferentie in Parijs. In de Verenigde Staten kan Pandora gebruikmaken van een wettelijke licentiebepaling die het bedrijf in staat stelt te doen wat ze doen zonder direct te hoeven onderhandelen met platenlabels over licenties. In Europa volgt eerste een reeks moeilijke onderhandelingen tussen het online bedrijf en de platenlabels.

 

Dat Pandora nu niet naar Europa komt, betekent volgens Conrad niet dat dit nooit gaat gebeuren. “Wellicht dat we in de toekomst in onderhandeling gaan met de platenindustrie.”

 

Europeanen maken nu vooral gebruik van streaming muziekdienst Spotify. Gisteren maakte ook rivaal Rdio bekend in Nederland te zijn gearriveerd. Bij Spotify en Rdio spelen gebruikers vooral specifieke nummers en afspeellijsten af, terwijl Pandora opgezet is als een soort radiostation dat verwant is aan een bepaald nummer, een bepaalde band of een bepaald genre. Gebruikers kunnen kiezen voor een gratis versie met reclame of een reclamevrije versie met hogere audiokwaliteit voor $39 per jaar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.26
+ / - -0.31%