Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Microsoft wil patentroyalty`s van Huawei ontvangen.
Foto: Dijkstra B.V.

Huawei breidt uit in Europa

10 DEC 2012

GEEN - De Chinese telecomgigant Huawei ziet de Europese markt wel zitten. Het bedrijf heeft aangekondigd het aantal werknemers in dit werelddeel de komende jaren te zullen verdubbelen.

Binnen drie tot vijf jaar hoopt het bedrijf in Europa zo'n 14.000 werknemers te hebben. Momenteel heeft het zo'n 7.000. Daarnaast wil het €70 miljoen investeren in het bouwen van een onderzoekslab in Finland. Hoewel dat nogal ver van de rest van Europa is, kan het bedrijf hiermee profiteren van de expertise in het gebied. De Finse telefoonproducent Nokia ontsloeg namelijk enige tijd terug duizenden werknemers. Er loopt dus veel talent rond in het land op het gebied van mobiele telefonie.

De interesse in Europa speelt al langer bij het Chinese bedrijf, maar is verhoogd door de recente controverse in de Verenigde Staten en Australië. Er werd in deze landen gesuggereerd dat het banden heeft met het Chinese leger en hierdoor geen overheidscontracten zou mogen krijgen. In Europa werden deze aantijgingen al vrij snel naar het rijk der fabeltjes verwezen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.3 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%