Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP XTRA

Slachtoffer mag rechtszaak niet via Skype zien

10 DEC 2012

AMSTERDAM - Een ernstig ziek misbruikslachtoffer mag de rechtszaak tegen zijn belager niet vanuit het ziekenhuis volgen via internet. De advocaat van het slachtoffer, dat aan zijn ziekenhuisbed is gekluisterd, probeerde maandag in een kort geding tegen het gerechtshof toch toestemming te krijgen voor het inzetten van een Skype-verbinding. De rechtbank oordeelde echter dat het hof een weloverwogen besluit heeft genomen bij het afwijzen van het verzoek.

Dat meldde een woordvoerster van de rechtbank in Amsterdam maandag. Dinsdag gaat het hoger beroep in de misbruikzaak van start bij het hof in de hoofdstad.

Opnames

Het Openbaar Ministerie zegde het slachtoffer toe dat het opnames zal maken tijdens de zitting, die hij op een later moment kan komen bekijken. De beelden zullen daarna worden vernietigd.

De man, die in een ziekenhuis in quarantaine verblijft, heeft volgens zijn advocaat zelf geen bezwaar tegen het registreren van de zaak. Ook de verdachte zou er geen problemen mee hebben. Toch wees de voorzitter van het hof het verzoek om een Skype-verbinding af met het oog op de privacy van de in totaal zeven slachtoffers en verdachte.

Hoger beroep

Verdachte Lars van der H. (48) werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot 2 jaar cel wegens seksueel misbruik van meerdere minderjarigen. Zowel Van der H. als het OM ging in hoger beroep tegen die uitspraak. Vanaf dinsdag buigt het hof zich over de zaak.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
WZW5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%