Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De Scandinavische investeerder Northzon verwacht dat streaming muziekdienst Spotify binnen enkele jaren beursgenoteerd is.
De Scandinavische investeerder Northzon verwacht dat streaming muziekdienst Spotify binnen enkele jaren beursgenoteerd is.
Foto: Spotify

Investeerder: Spotify naar de beurs

11 DEC 2012

GEEN - De Scandinavische investeerder Northzon verwacht dat streaming muziekdienst Spotify binnen enkele jaren beursgenoteerd is. Northzon is de grootste aandeelhouder van het muziekbedrijf, op de oprichters na.

Spotify telt momenteel wereldwijd zo’n 20 miljoen actieve gebruikers. Dat is een stijging van liefst 33 procent in minder dan 6 maanden. Vijf miljoen gebruikers betalen om de dienst te gebruiken zonder reclamepauze.

Nortzone gaat ervan uit dat het naar de beurs brengen van Spotify de meest logische manier is om het bedrijf op de lange termijn verder uit te bouwen. “Maar, aan het einde van de dag, is het voornamelijk aan de oprichters om te beslissen hoe ze het bedrijf op de lange termijn het beste kunnen opbouwen”, aldus Par-Jorgen Parson van Northzone.

Eerder dit jaar gaf de 29-jarige Spotify directeur Daniel Ek, die het bedrijf in 2006 oprichtte met Martin Lorentzon, nog aan een beursgang uit te sluiten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%