Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
The Hype Machine is een nieuwe manier om muziek te ontdekken.
The Hype Machine is een nieuwe manier om muziek te ontdekken.
Foto: Rechtenvrij

Streaming dienst verzamelt muziek van blogs

11 DEC 2012

GEEN - Streamingmuziekdiensten zoals Spotify en Rdio worden door velen gebruikt om nieuwe muziek te ontdekken. Een andere manier om op de hoogte te blijven van de nieuwste muziek is The Hype Machine. Deze dienst verzamelt alle gratis nummers die muziekblogs aan hun artikelen hangen.

Een deel van de muziek is afkomstig van bekende diensten als SoundCloud of YouTube, terwijl een ander deel door de muzieksites zelf geupload wordt. De nummers hebben met elkaar gemeen dat ze gratis zijn en beschikbaar via The Hype Machine. Via de website   http://hypem.com kun je door alle muziek bladeren die beschikbaar is via de diverse muziekblogs. Deze webdienst is al enige tijd beschikbaar. Nieuw zijn de OS X ($4,99) en Windows app ($4,99) en de app voor iOS (€3,59).

Naast de meest recent geplaatste muziek is het mogelijk te zoeken op genre of zelfs op artiest. Je krijgt dan alle muziek van deze artiest die de laatste jaren op een muziekblog heeft gestaan. Leuk is dat je ook het bijbehorende artikel kunt lezen.

Gebruikers die niet zelf actief op zoek willen naar nieuwe muziek, maar wel op de hoogte willen blijven, kunnen maandelijks naar de Blog Radio Show luisteren, waarin de mensen achter The Hype Machine de nieuwste muziekontdekkingen achterelkaar zetten.

Hoewel niet alle apps gratis zijn, kun je na het eenmalige aankoopbedrag vervolgens alle muziek gratis beluisteren. Om bijvoorbeeld Spotify af te luisteren op een mobiel apparaat moet maandelijks een bedrag van €9,99 betaald worden. Voor Android is er alleen een onofficiële versie Hype! (gratis), net als voor Windows Phone 7: The Hype ($0,99).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%