Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Het aanbrengen van dopjes op je eigen handschoen voor het bedienen van handschoenen is een leuk idee. Helaas ivallen de Digits in de praktijk tegen..
Het aanbrengen van dopjes op je eigen handschoen voor het bedienen van handschoenen is een leuk idee. Helaas ivallen de Digits in de praktijk tegen..
Foto: Quirky

Handschoendopjes voor aanraakscherm

Review Digits van Quirky

12 DEC 2012 Gabi Ouwerkerk

GEEN - Het wordt weer koud dus tijd om buiten handschoenen aan te trekken. Dat houdt je handen lekker warm, maar het nadeel is dat je het aanraakscherm van je smartphone niet meer kunt bedienen. Nu zijn daar wel speciale handschoenen op de markt, maar die zijn misschien net jouw smaak niet. De Digits van Quirky bieden dan uitkomst. Die bevestig je namelijk gewoon aan je eigen handschoenen.

Digits zijn goudkleurige pinnetjes met een zwart rubberen dopje dat je er voor bevestiging af moet schroeven.
Digits zijn goudkleurige pinnetjes met een zwart rubberen dopje dat je er voor bevestiging af moet schroeven.
Foto: Quirky
Het pinnetje plaats je in het hulpstup om het door de handschoen te drukken.
Het pinnetje plaats je in het hulpstup om het door de handschoen te drukken.
Foto: Quirky

Bevestigen

In de verpakking zitten vier Digits, een hulpstuk om ze aan te brengen en een gebruiksaanwijzing. Gebruikers kunnen zelf kiezen op welke vinger ze de Digits bevestigen. Zelf gebruik ik vooral mijn rechterduim en mijn linker middelvinger.

De Digits zijn goudkleurige pinnetjes met een zwart rubberen dopje dat je er voor bevestiging af moet schroeven. Vervolgens plaats je het pinnetje in het hulpstuk en ga je daarmee naar de binnenkant van het juiste vingertopje. Je drukt de pin door de handschoen, draait het zwarte dopje erop en trekt het hulpstuk weg. Dat klinkt eenvoudig, maar de praktijk is bij mij helaas anders.

Importeur 2Moso schrijft in het persbericht dat de Digits aangebracht kunnen worden op wollen, leren, dikke of dunne handschoenen. De gebruiksaanwijzing meldt echter dat de Digits niet bevestigd dienen te worden op dikkere handschoenen of handschoenen gemaakt van waterbestendig materiaal.

Mijn goede leren handschoenen durf ik niet aan het experiment te wagen, dus ik besluit een oud exemplaar op te duikelen. Hoewel deze lederen handschoenen een binnenvoering hebben, kan ik ze niet echt dik noemen. Ik waag het erop. Allereerst de rechterduim. Het duurt even voor ik het pinnetje door de stof krijg, maar de aanhouder wint. Ik schroef ik het dopje erop en haal het hulpstuk uit mijn handschoen. Het dopje aanbrengen op de middelste vinger verloopt moeilijker. Ik heb niet al te dikke vingers, dus er is weinig ruimte bovenin de handschoen. Ik moet de stof met mijn vingers door de pin drukken om het er door te krijgen. Dat lukt, maar de binnenvoering is nu wel zichtbaar. Ik ben dus blij dat ik geen nieuwe handschoenen heb gebruikt. Ik plaats ook nog een pin aan mijn linker wijsvinger en dan kan ik gaan testen.

De praktijk

Ik trek mijn handschoenen aan en voel meteen het koude metaal van de pinnen op mijn vingertoppen. Echt comfortabel zit dat niet. Als ik vervolgens mijn smartphone pak, voelt het vreemd om die te bedienen met knopjes aan je vingers, want zo voelt het. De dopjes zijn namelijk behoorlijk dik. Wel moet ik zeggen dat het scherm prima reageert op de knoppen en zelfs typen op het virtuele toetsenbord gaat redelijk goed.

Verlies

Ik dacht de zwarte dopjes stevig op de pinnen te hebben gedraaid, maar na twee dagen ben ik het dopje van mijn duim kwijt. Een zielig uitstekend puntje is het enige wat overblijft. Nog een week later steekt er ook uit het topje van mijn middelvinger een goudkleurig pinnetje. Blijkbaar heb ik de Digits toch niet stevig genoeg aangedraaid.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Digits hebben een adviesprijs van €12,99. In de verpakking zitten vier Digits plus een aanbrenghulpstuk. Ze zijn in ons land verkrijgbaar via distributeur 2Moso.com.

Conclusie

Ik was erg enthousiast over de Digits na  het lezen van het persbericht. Ik heb zelf een paar handschoenen om smartphones mee te bedienen, maar dat stoffen exemplaar is erg dun. Ik was dus blij om te lezen dat Quirky met een alternatief kwam. Het idee vind ik nog steeds erg leuk, maar de uitvoering minder. Het aanbrengen van de Digits op mijn leren handschoenen is niet gelukt zonder het leer te beschadigen. Op stoffen handschoenen zal het bevestigen vast wel beter gaan, maar een tweede kritiekpunt betreft de Digits zelf. De knoppen voelen heel groot aan. Ook tijdens het aanraken van het scherm. Jammer dat ze niet wat platter zijn. Tot slot voelen de metalen pinnen aan de vingers niet fijn en moet je ze blijkbaar zeer stevig aandraaien om ze niet te verliezen. Voorlopig trek ik mijn stoffen smartphonehandschoenen wel aan wanneer ik mijn toestel wil bedienen in de kou.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.7 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%