Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
De telecomveiling kan grote gevolgen voor de telecommarkt hebben.
De telecomveiling kan grote gevolgen voor de telecommarkt hebben.
Foto: Wim Hofland

Google vraagt testlicentie mobiel netwerk aan

24 JAN 2013

GEEN - Internetreus Google heeft bij de Amerikaanse communicatieautoriteit FCC een licentie aangevraagd voor het opzetten van een experimenteel 4G-datanetwerk. Dat meldt The Wall Street Journal. Er doen al langer geruchten de ronde dat het bedrijf een eigen mobiel netwerk wil uitrollen.

Eind 2012 meldde de krant al dat Google samen met de Amerikaanse tv-aanbieder Dish aan een netwerk wil werken. Dish bezit al een licentie op een stuk van het draadloze spectrum en wil dit uitbreiden door internetaanbieder Clearwire over te nemen.

Nu lijkt het plan concrete vormen aan te nemen. Uit de aanvraag blijkt dat Google een klein netwerk met een dekking tot 2km rond het hoofdkantoor van het bedrijf wil opzetten.

Opvallend detail is dat de testlicentie is aangevraagd voor de 2500MHz- tot 2700MHz-band. Er zijn nog geen smartphones of tablets beschikbaar die deze frequentie gebruiken, dus de vraag is wat de zoekgigant precies van plan.

Het is mogelijk dat het zijn Project Glass-bril deze frequentie wil laten ondersteunen. Het apparaat zal pas  in 2014 beschikbaar zijn voor consumenten, dus het is niet ondenkbaar dat het bedrijf deze brillen op de eerdergenoemde banden contact met het internet laat maken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.5 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.75
+ / - -0.22%