Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Phishing-mail naar ABN AMRO klanten

04 FEB 2013

GEEN - Klanten van ABN AMRO hebben onlangs mogelijk een e-mail gekregen met daarin de boodschap dat ze de lotto hebben gewonnen. In werkelijkheid gaat het om een phishing-mail, die te herkennen is aan de vele taalfouten in het bericht.

In het bericht, met het onderwerp ‘LOTTO NL ABN.AMRO WINNER,’ is te lezen dat de ontvanger één miljoen euro heeft gewonnen.

"Om uw prijs te eisen, klik hier en vul de lijst van vragen in. Een personeelslid van ABN AMRO zal contact met u opnemen binnen 48 uren, de vragen die zullen worden gesteld zullen strikt veiligheidsvragen. Er zullen geen vragen over uw prijs gesteld. Geef geen informatie over uw prijs van 1 miljoen euro aan niemand. Wacht tot uw gebeld wordt, anders geef uw informatie aan de verkeerd afdeling," zo leest de boodschap.

De link in de e-mail verwijst door naar een website die erg veel lijkt op de internetbankieren-pagina van ABN AMRO. Hier kan men vervolgens de bankpasgegevens invullen. Webbrowser Firefox heeft de website ondertussen geblokkeerd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.4 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%