Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Het Google logo...
Het Google logo...
Foto: AFP

Google wint rechtszaak in Australië over gesponsorde links

06 FEB 2013

GEEN - Google heeft een voor het bedrijf belangrijke rechtszaak gewonnen in Australië. Het Hooggerechtshof in het land heeft geoordeeld dat Google niet schuldig is aan misleiding met zijn gesponsorde links. Het bedrijf is volgens de rechters niet verantwoordelijk voor de berichten van de betaalde adverteerders.

Weliswaar gaat het hier om een uitspraak van het hoogste rechtscollege in Australië, maar overal in de wereld zal men met argusogen naar de uitslag hebben uitgekeken. Want deze uitspraak kan zeker worden aangehaald indien zich soortgelijke zaken voordoen in andere landen

De uitspraak is een steun in de rug van internetproviders en zoekmachines die beweren niet de uitgever maar gewoon een drager te zijn van informatie van derden.

"Deze zaak zal  zeker worden aangehaald als precedent in het zich snel ontwikkelende gebied van het recht met betrekking  tot het internet. Anderen zullen zeker kijken naar deze uitspraak, want Google is een wereldwijd opererend bedrijf. Dit is nu een van de eerste uitspraken op dit niveau, en het schept zeker wat meer duidelijkheid voor de industrie", aldus Peter Lee, het hoofd van de Vereniging van Australische Internet ondernemers.

De uitspraak kwam na een zes jaar durende juridische strijd tussen Google en de Australische consumenten waakhond, de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%