Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Senioren leren omgaan met iPad: €600 per persoon

08 FEB 2013

ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft 89.000 euro betaald, zodat uiteindelijk 150 senioren iPad-lessen kunnen volgen.

Foto: AFP

Met het project 'Weer aan zet met de tablet' worden de ouderen met een geleende iPad geïntroduceerd op het internet en bekend gemaakt met onder meer sociale media. In vijf jaar kunnen 30 senioren elk jaar de cursus volgen. De lessen kosten omgerekend, per cursist, 600 euro.

Voor dat bedrag leren senioren onder meer hoe ze een geheugenspelletje kunnen spelen op hun iPad. Ook weten ze na de cursus hoe ze berichtjes versturen met de tablet.

De gemeente Zwolle spreekt berichten tegen dat de cursus 3000 euro per persoon zou kosten. Dat zouden de kosten per cursist zijn als het hele bedrag van 89.000 euro in één jaar was uitgegeven aan 30 ouderen, maar dat is volgens het college van B en W niet het geval. Het bedrag wordt uitgesmeerd over vijf jaar, met in totaal 150 cursisten.

De politieke partijen SP, VVD en Swollwacht zijn geschrokken van de kosten, maar komen waarschijnlijk te laat. Het geld is inmiddels al uitgegeven door het college van B en W. Dat meldt RTV Oost.

Het project wordt in Zwolle onder meer uitgevoerd door welzijnsorganisatie WijZ. 'Doel van het project is om deze kwetsbare ouderen te ondersteunen bij het langer zelfstandig wonen en participeren in de samenleving door gebruik van ICT en de tablet', schrijft de organisatie op zijn website.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.3 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 529.68
+ / - +0.19%