Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Maak beltegoed mobieltje langer houdbaar'

22 FEB 2013

Het beltegoed van mobiele abonnementen moet minimaal een jaar lang houdbaar worden. De Consumentenbond start vrijdag een petitie om de Tweede Kamer daarvan te overtuigen.

Foto: Peter Hilz/Hollandse Hoogte

Wie zijn tegoed voor bellen, sms'en en internetten nu niet opmaakt, moet het restant aan het einde van de maand weer inleveren, terwijl hij er wel voor heeft betaald, benadrukt de bond

Wie meer verbruikt dan zijn tegoed, kan daarvoor niet het restant van de vorige maand gebruiken. „Dit is extra zuur, omdat het buiten-bundeltarief soms drie keer zo hoog is als het binnen-bundeltarief. Het risico is dat consumenten voor de zekerheid een veel te ruime bundel nemen, wat niet nodig zou zijn als tegoeden een jaar houdbaar zijn”, aldus Bart Combée, directeur van de Consumentenbond.

De belangenorganisatie kaartte deze zaak al eerder aan bij grote telecomproviders, maar die blijven de oproep negeren. Daarom wendt de bond zich nu tot de politiek.

Reactie Vodafone

Vodafone laat in een reactie weten dat een langere houdbaarheid van een tegoed hogere kosten voor de klant zou betekenen. Klanten hebben daarom de mogelijkheid de bundel te kiezen die het beste past bij hun gebruikspatroon, zo benadrukt het bedrijf. De telecomprovider zegt daarnaast binnenkort met een oplossing te komen „waardoor de houdbaarheid van sms en belminuten tot het verleden behoort.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%