Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: App.net

Twitter-rivaal nu ook gratis

26 FEB 2013

GEEN - De reclamevrije Twitter-concurrent App.net biedt nu ook gratis profielen aan. Voorheen moesten gebruikers een maandelijks of jaarlijks bedrag betalen om toegang tot de dienst te krijgen. Wel is een uitnodiging van een bestaand lid vereist.

App.net fungeert vrijwel precies zoals Twitter doet: gebruikers maken een profiel aan en kunnen vervolgens korte berichtjes plaatsen. Andere gebruikers kunnen deze weer herplaatsen of erop reageren. Het idee achter het betaalmodel is dat de makers denken dat leden liever zelf betalen voor een dienst dan dat ze reclame voorgeschoteld krijgen.

Door niet-betalende gebruikers toe te laten, krijgen de betalende leden toch wat meer aanspraak. Eerder bleek dat het grootste deel van de berichten door slechts 250 zeer actieve gebruikers wordt geplaatst.

Gratis leden hebben wel met enkele limieten te maken. Zo kunnen zij slechts 40 mensen volgen en hebben ze slechts 500MB aan opslagruimte bij de dienst. Ook kunnen zij bestanden van maximaal 10MB uploaden. Ook krijgen zij alleen toegang als ze uitgenodigd worden door een bestaand lid.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 528.67
+ / - +0.17%