Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Dropbox

Dropbox slaat meer dan 1 miljard bestanden per dag op

27 FEB 2013

GEEN - Drew Houston, de CEO van online opslagdienst Dropbox, heeft trots bekendgemaakt dat er dagelijks meer dan 1 miljard bestanden door gebruikers worden opgeslagen. Inmiddels maken ruim 100 miljoen gebruikers regelmatig met zo'n 500 miljoen apparaten gebruik van de dienst. 

De statistieken laten met name de afgelopen twee jaar een forse groei zien van het bedrijf dat in 2007 opgericht. Helemaal onverklaarbaar is die groei natuurlijk ook niet, want in 2007, begon eigenlijk pas de opmars van de huidige high-end smartphones.

Toen het bedrijf begon, kon je met behulp van Dropbox gegevens op computers met elkaar synchroniseren. Nu met de opkomst van de smartphones, tablets, en van steeds meer andere via het internet aan elkaar verbonden apparaten lijkt de vraag om gegevens met elkaar te kunnen delen en ergens op te slaan steeds meer toe te nemen.

Houston, gaf ook een doorkijkje naar de toekomst. Het bedrijf is geleidelijk aan bezig de mogelijkheden steeds meer uit te breiden. Hij verwacht dan ook dat steeds meer mensen Dropbox zullen gaan gebruiken voor zowel hun werk als voor persoonlijke doeleinden. Hij stelt dat aan het eind van 2013 zo'n 150 miljoen apparaten extra op de dienst zullen zijn aangesloten.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%