Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Ouders halen kinderen van Steve Jobs School

15 APR 2013 Zander Lamme

SNEEK - Zeker tien ouders van basisschool De Driemaster in Sneek halen hun kinderen van school, omdat ze boos zijn op het schoolbestuur dat het huidige reguliere onderwijs inwisselt voor een Steve Jobs School.

Kleuters leren schrijven op Ipad, Lucebert school  in Alkmaar.
Kleuters leren schrijven op Ipad, Lucebert school in Alkmaar.
Foto: Martin Mooij

Poll: Beperk de rol van de iPad in het onderwijs


Verstuur

Ze vrezen dat hun kinderen proefkonijnen worden voor het nieuwe onderwijssysteem, waarbij alle leerlingen werken met een iPad. „Mijn dochter is vier jaar. Die vind ik veel te jong voor zo’n iPad”, aldus Jacqueline Walta, die twee kinderen op de school heeft zitten.

De school, die bestaat uit 77 leerlingen, is een van de tien scholen die na de zomer overstappen op het O4NT-model (Onderwijs voor een Nieuwe Tijd) van Maurice de Hond. Op die scholen krijgt ieder kind een iPad. Daardoor is de aanwezigheid op school niet meer de hele dag nodig. Ook hebben de leerlingen er geen vast lokaal en vaste leerkrachten meer.

Bij De Driemaster blijven drie van de acht docenten lesgeven. De anderen worden vervangen. Het nieuwe schoolsysteem is pas afgelopen maandag aan de ouders gepresenteerd. Het viel veel ouders rauw op hun dak.

Lees meer in De Telegraaf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!