Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
seks bellen vrouwen mobieltje mobiele telefoon telefoneren
Foto: stock.xchng lusi

Een op drie bellers schrikt van rekening

30 MEI 2013

GEEN - Meer dan een derde van telecomabonnees schrikt elke maand van de hoogte van de telefoonrekening. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van de nieuwe telecomaanbieder Robin Mobile.

Daarnaast zegt 18 procent van de ondervraagden niet te weten of zij boven de verwachte kosten uitkomen. De kosten voor het bellen, sms'en en internetten buiten de bundel zijn voor vier van de vijf abonnees onbekend.

De mobiele telefoon heeft een belangrijke plek in het leven van mensen gekregen. Van de meer dan duizend ondervraagden geeft 35 procent aan zich niet compleet te voelen zonder telefoon. 36 procent leest zijn mail nog in bed en 29 procent controleert minimaal één keer per uur of de telefoon nog in de buurt is. 17 procent voelt zich zonder het mobieltje zelfs eenzaam.

Uit het onderzoek blijkt ook dat kwaliteit van het mobiele netwerk erg belangrijk is voor abonnees. Meer dan de helft van de ondervraagden (55 procent) vindt dit het belangrijkste criterium voor een aanbieder. Onbeperkt mobiel internet staat op de tweede plek met 36 procent, terwijl 'maandelijks opzegbaar' op de derde plaats staat met 34 procent.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.4 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%