Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium

KPN komt met spionagevrije telefoondienst

19 FEB 2014

DEN HAAG - KPN brengt een nieuwe dienst op de markt waarmee telefoon- en videogesprekken niet meer zijn af te luisteren. Het telecombedrijf is daartoe een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse encryptiebedrijf Silent Circle. Dit maakte KPN woensdag bekend.

Foto: screendump

KPN zegt de eerste telecomaanbieder ter wereld te zijn die de diensten van Silent Circle gaat doorverkopen. Het heeft hiervoor de exclusieve rechten voor Nederland, Duitsland en België. Met de dienst kunnen mobiele telefoongebruikers vanaf juni wereldwijd beveiligde telefoon- en videogesprekken voeren en data versleuteld versturen.

Silent Circle maakt apps die het telefoon-, sms- en e-mailverkeer op alle bestaande telefoons versleutelen. Om privacy te garanderen, slaan de apps en diensten geen 'metadata' op en worden de encryptiesleutels uitsluitend beheerd op de toestellen van de gebruikers zelf. Na de communicatie wordt de geheime sleutel bij de gebruikers vernietigd en is het niet mogelijk om de inhoud van het gesprek of de data nog te ontcijferen, zegt KPN.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
7.9 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 466.41
+ / - +0.93%