Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Google

Site helpt bij verwijderen gegevens uit Google

26 JUN 2014

GEEN - Door een uitspraak van het Europees Hof van Justitie is Google verplicht links naar websites met bepaalde gevoelige persoonsgegevens te verwijderen uit de zoekresultaten. Het indienen van een verzoek kan tijdrovend zijn, een nieuwe website neemt het proces uit handen.

Mensen die verwijzingen naar bepaalde artikelen uit de zoekmachine verwijderd willen hebben, maar het te ingewikkeld vinden om hiertoe een verzoek in te dienen bij Google kunnen voortaan terecht bij de website Forget.Me.

Gebruikers dienen eerst een account aan te maken en kunnen daarna aangeven welke verwijzingen ze willen verwijderen. Vervolgens dienen ze aan te geven waarom ze dit willen. Het is echter niet nodig om zelf een reden te formuleren. Gebruikers kunnen op de site aangeven in welke categorie hun verzoek valt waarna de site een reden aandraagt die de gebruiker naar wens kan aanpassen.

De gebruiker kan hierna beslissen of hij het verzoek zelf naar Google wil sturen of dit door de site wil laten doen. Wanneer Forget.me dit doet, volgt het ook de status van de link en wordt de gebruiker geïnformeerd wanneer de verwijzingen verwijderd zijn. 

Als mensen een verzoek indienen bij Google voor het verwijderen van verwijzingen, betekent het niet automatisch dat Google de informatie wist. Mensen hebben recht op privacy, maar anderen hebben recht op informatie, en juristen van het bedrijf bekijken per geval wat zwaarder weegt. Het is dus van belang dat een verwijderingverzoek op de juiste wijze wordt geformuleerd.

Forget.Me is een initiatief van het Franse bedrijf Reputation VIP gespecialiseerd in online reputatie management voor zowel merken als personen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%