Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AFP

Een op vijf Nederlanders wil een smartwatch

25 SEP 2014

GEEN - Vier op de vijf Nederlanders heeft wel eens gehoord van een smartwatch. Iets meer dan de helft (53%) weet ook daadwerkelijk wat het is en 19 procent verwacht er zelfs binnen nu en een half jaar één te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 1008 consumenten.

Vooral mannen (64%) en consumenten in de leeftijd van 8 tot 49 jaar (60%) zijn bekend met het slimme horloge. Consumenten verwachten dat over twee jaar 27% van de Nederlanders gebruik maakt van een smartwatch. Dat betekent dat in 2016 ruim 3,5 miljoen Nederlanders er mee rondlopen.

Voor consumenten is de ideale prijsstelling tussen de €100 en €125. De meest aantrekkelijke toepassing noemen ze navigatie. Ook het monitoren van de eigen gezondheid via het apparaat wordt gezien als interessante ontwikkeling.

Consumenten die negatief staan ten opzichte van de smartwatch geven aan dat het afleidt. Daarmee kan het bijvoorbeeld in het verkeer zorgen voor gevaarlijke situaties, doordat gebruikers regelmatig op de pols kijken. Daarnaast zijn ze ook bang voor minder persoonlijke aandacht ofwel sociaal contact van smartwatchgebruikers richting de medemens.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%