Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

App helpt om smartphone even uit te zetten

07 OKT 2014

DEN HAAG - Het beeld is bekend: mensen die de hele dag op hun smartphone kijken, uit gewoonte of omdat ze vooral niets willen missen. Wie daar iets aan wil doen, kan nu hulp zoeken bij een app: Offtime.

Foto: Offtime

De app, op dit moment alleen nog maar beschikbaar voor Android, helpt mensen om zich te concentreren op hun werk of bijvoorbeeld autorijden. De app blokkeert voor een door de gebruiker bepaalde periode binnenkomende telefoontjes, sms'jes en activiteiten van apps. Na het verstrijken van de ingestelde periode kun je een samenvatting bekijken van wat je zoal gemist hebt.

Ook is het mogelijk om de internetverbinding op de telefoon tijdelijk uit te zetten, zodat die afleiding weg is. Het van oorsprong Duitse Offtime maakt daarnaast een overzicht van de apps die de meeste tijd in beslag nemen, zodat gebruikers zich meer bewust worden van hun smartphonegebruik. De app is gratis te downloaden bij Google Play.

Voor iOS-gebruikers zijn er overigens alternatieven, zoals het gratis verkrijgbare Checky (dat gebruikers simpelweg vertelt hoe vaak ze per dag hun iPhone checken) en Moment (4,49 euro), waarmee in te stellen is hoe lang je je iPhone per dag wil gebruiken. De app waarschuwt als die tijd wordt overschreden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%