Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Twitter in de uitverkoop
Foto: ANP

Twitter wil heel graag van Instagram-links af

23 JAN 2015

GEEN - Onlangs werd bekend dat fotodeeldienst Instagram meer gebruikers heeft dan Twitter. Dat heeft blijkbaar iemand bij het sociale netwerk gestoken, want het bedrijf is een campagne gestart onder de meest invloedrijkte twitteraars om ertoe te zetten foto's direct op Twitter te delen. Dat meldt Mashable.

Twitter en Instagram hebben een tumultueuze geschiedenis: de diensten werkten ooit samen en foto's die via Instagram werden gedeeld, verschenen dan ook netjes in berichten op Twitter. Toen de fotodienst werd overgenomen door concurrent Facebook gebruikte deze zijn aanwinst om de oorlog met de berichtendienst aan te gaan. Instagram trok de optie terug om foto's in tweets te tonen, waardoor enkel nog links naar de kiekjes in kwestie worden gegeven.

Dit alles gebeurde in 2012, maar blijkbaar is Twitter nog steeds zuur over wat er is gebeurd. Beroemde twitteraars en mensen met veel volgers krijgen nu bij het inloggen op de dienst een oproep te zien om toch maar alsjeblieft de uploadfunctie van Twitter zelf te gebruiken. Het bedrijf kleedt dit in door te stellen dat hun volgers hierdoor beter bediend worden, maar er lijkt toch meer achter te steken, gezien het verleden en het nieuws dat Instagram onlangs Twitter is gepasseerd in gebruikersaantallen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%