Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: DIJKSTRA B.V.

Geen trein meer missen met Moet Ik Rennen?

08 APR 2015

Ben je iemand die regelmatig te laat komt om een bus of trein te pakken? Dan is er nu een uitstekende app beschikbaar. Met de Moet Ik Rennen?-app voer je de route in en de app vertelt wanneer de eerstvolgende reismogelijkheid is. Moet Ik Rennen? geeft vervolgens aan of de gebruiker moet rennen om bij de vertrekhalte te komen.

Een groep studenten ontwikkelde samen met de NS de qua interface eenvoudige app. De gebruiker voert de begin- en eindbestemming in en daarna vertelt Moet Ik Rennen? middels een grote timer die aftikt of je moet rennen (Ja of Nee) voor je bus of trein. Onder de timer staat de afstand tot de vertrekhalte afgebeeld. Alle ov-soorten doen mee in de app: trein, bus, metro en veerboot.

Een voordeel van de app is dat alle tussenhaltes worden weergegeven. Zo krijgt de gebruiker een compleet beeld van de gekozen route. Er kan naar links geswipet worden als de reis tóch niet gehaald wordt en naar rechts als je akkoord bent met de route en tijd. Later vertrekken is dus een optie, want de app geeft de gebruiker zes eerstvolgende route-opties.

Moet Ik Rennen? is in de Google Play Store en de iOS App Store gratis te downloaden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.77
+ / - -0.21%