Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: AP

Vimeo haalt video's met 'pixels' in titel weg

10 AUG 2015

NEW YORK - Een bedrijf dat namens filmstudio Columbia Pictures piraterij bestrijdt, heeft een flink aantal video's met de term 'pixels' erin laten verwijderen van videosite Vimeo. Meerdere filmpjes werden daardoor zonder goede reden van de site gehaald.

De actie van Entura International was erop gericht om illegale versies van de nieuwe Adam Sandler-film Pixels offline te halen. Het overgrote deel van de getroffen video's had echter niks met die film te maken, meldt de website TorrentFreak.

Zo werden onder meer de korte film waarop Pixels is gebaseerd, een muziekvideo bij een nummer van de band The Pixels en een kunstvideo op zwart gezet. Een trailer van Pixels, die vanaf 20 augustus in de Nederlandse bioscopen draait, verdween ook van Vimeo.

Auteursrecht

Amerikaanse wetten schrijven voor dat rechthebbenden materiaal van internet direct kunnen laten verwijderen als zij vinden dat hun auteursrecht wordt geschonden. Websites als Vimeo kunnen dat pas terugdraaien als de uploader aantoont niet in overtreding te zijn.

De misser van Entura International kwam afgelopen weekend aan het licht. Een deel van de offline gehaalde filmpjes is inmiddels weer te bekijken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.1 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 528.5
+ / - +0.14%