Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
2008-07-08 00:00:00 ZOETERMEER - Close-up computer. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT
2008-07-08 00:00:00 ZOETERMEER - Close-up computer. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT
Foto: ANP XTRA

Veilig internet speerpunt EU-voorzitterschap

16 SEP 2015

DEN HAAG - Een veiliger internet wordt één van de grote doelen van Nederland als voorzitter van de Europese Unie volgend jaar. Dat staat in de plannen voor 2016 van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Meer dan veertig landen hebben zich intussen al aangemeld voor deelname aan het Global Forum on Cyber Expertise. Dit is een mondiaal platform voor uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van cyberveiligheid en cybercriminaliteit. Het werd recent voorgesteld op de Global Conference on Cyber Space in Den Haag. Het secretariaat zit daar inmiddels ook.

Volgens het ministerie zal 2016 op cybergebied in het teken staan van meer alertheid van internetgebruikers en het goed melden en afhandelen van lekken in hard- en software. Ook is er veel aandacht voor de (verdere) ontwikkeling van Computer Security Incident Response Teams (CSIRTs), teams die snel op incidenten kunnen reageren.

Zoals bekend komt er in Nederland een meldplicht voor digitale veiligheidsincidenten bij vitale bedrijven en instellingen (elektriciteit, gas, drinkwater, telecom, financiën, rijksoverheid).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.0 °C
OZO3
Beurs AEX
AEX 520.58
+ / - -0.25%