Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Trage Windows laptop veranderen in Chromebook

19 FEB 2016

Een laptop van vijf jaar oud doet er vaak heel lang over om op te starten. Niet iedereen heeft echter de middelen om een nieuwe computer aan te schaffen. Het bedrijf Neverware komt met een gratis oplossing die je oude laptop een stuk sneller maakt.

Het bedrijf biedt particulieren gratis zijn Cloud Ready software aan. Deze software laat Chrome OS draaien op oude pc’s. Dit besturingssysteem heeft geen krachtige hardware nodig om zijn werk te kunnen doen waardoor de oude machine opeens heel krachtig lijkt.

De software verwijdert het oude Windows systeem niet, maar zet er Chrome OS naast. Gebruikers kunnen dus bij het opstarten van hun machine kiezen welk systeem ze willen gebruiken. Wanneer de laptop gebruikt gaat worden om te browsen op internet, apps van Google te gebruiken of andere webgebaseerde diensten is Chrome OS de beste keuze.

De Cloud Ready software werkt alleen op machines die draaien op Windows 7,8,8.1 of 10 en geïnstalleerd zijn in UEFI mode. Oudere machines die draaien op een BIOS Windows systeem worden niet ondersteund.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%