Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wereld kijkt naar verkeerslicht Bodegraven

16 FEB 2017

BODEGRAVEN - Het nieuwe voetgangersverkeerlicht voor 'smombies' in Bodegraven krijgt wereldwijde aandacht. De +lichtlijn, een ledstrip in de stoep die meekleurt met het stoplicht zodat mensen die vooral naar hun smartphone staren het ook zien, werd dinsdag onthuld en wordt deze week beschreven in diverse Europese en Amerikaanse media.

Foto: The Washington Post
Foto: The Guardian
Foto: Engadget
Foto: Popular Mechanics

The Washington Post schrijft donderdag over het stoplicht en baseert zich daarbij deels op berichtgeving van techsite The Verge van een dag eerder. Ook de Engelse krant The Guardian schreef woensdag al over de verkeerslichten. Zowel de Oostenrijkse Kronenzeitung als de Duitse site Gigatech wijst op de gelijkenissen met een speciaal verkeerslicht in het Duitse Augsburg. Daar werd een reeks lampjes in de stoep gelegd.

Zie ook: Proef voor ’smombies’ van start in Bodegraven

Ook in Nederland is er het nodige te doen om de verkeerslichten. Veel partijen, waaronder Veilig Verkeer Nederland, vinden dat slecht gedrag op deze manier goedgekeurd wordt. Zij vinden juist dat de smartphone niet gebruikt moet worden in het verkeer.

Foto: TMG

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%