Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP XTRA

Airbnb koopt site die villa's verhuurt

17 FEB 2017

SAN FRANCISCO - Airbnb koopt een Canadese site die luxe onderkomens verhuurt. Het is niet bekendgemaakt hoeveel Airbnb betaalt voor Luxury Retreats, maar Bloomberg meldt op basis van bronnen dat het om een bedrag van ongeveer 300 miljoen dollar gaat. Dat is omgerekend 281 miljoen euro. De onderhandelingen en het bedrag waren vorige week al eerder uitgelekt.

Luxury Retreats biedt meer dan 4000 onderkomens over de hele wereld aan, waaronder zeven villa's op Bonaire. Die leveren ongeveer 150 miljoen dollar aan boekingen per jaar op. Klanten kunnen ook koks, bartenders en masseurs boeken.

Airbnb wil zijn aanbod uitbreiden. Het werkt aan vluchtboekingen en biedt al uitstapjes tijdens vakanties aan.

Hotelketen Accor en reissite Expedia zouden ook hebben geboden op Luxury Retreats. Ze zouden er meer geld voor over hebben gehad, maar Luxury Retreats koos voor Airbnb, omdat het daar meer zelfstandigheid zou hebben. Accor kocht vorig jaar Onefinestay, een andere site die luxe huizen verhuurt, en is in onderhandeling om ook Travel Keys over te nemen. Expedia heeft de vakantiesite HomeAway en de luxe tak Luxury Rentals.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%