Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Website toont ’verborgen’ Facebook-gegevens

17 FEB 2017

Een nieuwe website, StalkScan.com, stelt gebruikers in staat om allerlei gegevens van Facebook-gebruikers te tonen die ze normaal gesproken niet direct te zien zouden krijgen.

De site vraagt de gebruiker een Facebook-profiel in te voeren, waarna via verschillende links foto’s, berichten en andere media van de persoon in kwestie op te zoeken zijn. Ook is te vinden wat het deze allemaal heeft ’geliket’.

Dat kan ook als deze eigenlijk niet direct voor de gebruiker bedoeld zijn. Hiervoor maakt StalkScan gebruik van de zoekmogelijkheden van Facebook, waarmee alle openbare of voor vrienden bedoelde content te vinden is.

De site is gemaakt door de Belgische ethische hacker Inti De Ceukelaire. Hij benadrukt dat de site geen beveiliging omzeilt, maar enkel al doorzoekbare berichten en media vindt. Het doel is volgens hem dan ook om aan te tonen dat veel mensen heel veel persoonlijke informatie online te grabbel gooien, ook als ze denken dat het in besloten kring blijft. Zo is een ’besloten’ groep op Facebook ook te doorzoeken. Wie de deksel op de pot wil houden, moet een ’geheime’ groep aanmaken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%