Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Vodafone

Contactloos betalen via PayPal mogelijk

08 MRT 2017

AMSTERDAM - Klanten van telecomaanbieder Vodafone kunnen vanaf donderdag via hun telefoon en een Paypal-profiel contactloos betalen in Nederland. Hiervoor is wel een geschikte telefoon nodig.

Via de Vodafone Wallet-applicatie kan nu een Paypal-profiel gekoppeld worden, waarna bij elke normale NFC-terminal in een winkel die ook geschikte bankpassen accepteert, via de telefoon contactloos betaald kan worden.

Omdat een Paypal-profiel ook gekoppeld kan worden aan een reguliere bankrekening, kan via deze weg in Nederland eindelijk contactloos betaald worden via de telefoon. Hiervoor was het enkel mogelijk om een creditcard aan de Vodafone Wallet te koppelen.

Net als bij reguliere contactloze betalingen, kan tot €25 worden betaald zonder een PIN te hoeven invoeren. Daarboven moet een zelfgekozen nummer worden ingetikt om betalingen te bevestigen. Ook krijgen klanten via zowel PayPal als via een notificatie op de telefoon een digitaal bonnetje.

“Het maakt niet uit bij welke bank je bent aangesloten, je kunt al je creditcards toevoegen plus je PayPal-rekening”, zegt Executive Director Business Consumer bij VodafoneZiggo Marcel de Groot. “Iedere Vodafone-klant met een Smart M, Smart L, Red, Red essential, Red Super of Black abonnement en een Android-smartphone heeft vanaf nu de mogelijkheid om contactloos te betalen.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%