Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Gameprijs voor Pokémon Go

07 APR 2017

LONDEN - Pokémon Go was de beste mobiele game van het afgelopen jaar. Maker Niantic won daarom donderdagavond een BAFTA Games Award. Pokémon Go versloeg in Londen onder meer Pokémon Sun/Moon, Deus Ex Go en Dawn of Titans.

De prijs voor de beste game ging naar Uncharted 4. Overcooked, waarin de speler als chef-kok een chaotisch restaurant moet zien te runnen, won in de categorieën 'beste Britse game' en 'beste gezinsspel'. De game Inside was de beste artistieke prestatie, het beste gamedesign en het beste verhaal. De beste multiplayer was Overwatch, een shooter waarin het belangrijkste karakter homo is. De meest vernieuwende game was That Dragon, Cancer, waarin de speler moet zorgen voor een kind met kanker. De twee makers verloren hun vijf jaar oude zoontje aan de ziekte.

Daarnaast was er een speciale prijs voor Brenda Romero, een van de belangrijkste vrouwen in de game-industrie. Ze was betrokken hij het maken van games als Dungeons & Dragons, de Wizardry-serie, Playboy: The Mansion, Ghost Recon: Commander

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.4 °C
W4
Beurs AEX
AEX 520.08
+ / - +0.14%