Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Winnaars Google Play Awards bekendgemaakt

22 MEI 2017

MOUNTAIN VIEW - Google heeft bekendgemaakt wie dit jaar de Play Awards hebben gewonnen, de prijzen voor de beste Android-apps in de Play Store. De prijs ging onder meer naar ShareTheMeal van de Verenigde Naties, waarmee gebruikers eenvoudig geld kunnen doneren tegen hongersnood onder kinderen.

De beste game was Transformers, die onder meer Pokémon Go versloeg. Daarnaast ging een award naar Memrise, dat innovatieve cursussen over van alles en nog wat aanbiedt.

Ook IFTTT won een Play Award. Met die gratis dienst kunnen gebruikers honderden reguliere programma's aan elkaar koppelen en handelingen automatiseren. IFTTT is een afkorting van ''if this then that'', dus als dit gebeurt, moet dat gedaan worden. Een voorbeeld dat de makers geven: stel in dat nieuwe foto's automatisch op Facebook en Twitter worden geplaatst, op de Google Drive worden bewaard en worden gemaild. Of laat een waarschuwing naar de smartphone sturen als de slimme thermostaat aangeeft dat de temperatuur in de woonkamer onder een bepaald niveau komt.

De Play Awards werden vorig jaar voor het eerst uitgereikt. Toen wonnen onder meer Clash Royale, Pokemon Shuffle en de New York Times Virtual Reality.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
WZW5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%