Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Nintendo heeft 'last' van smartphonemakers

31 MEI 2017

TOKIO - Nintendo heeft grote moeite om aan onderdelen te komen voor de Switch. Volgens The Wall Street Journal is de vraag naar elektronicaonderdelen simpelweg te groot. Vooral smartphonemakers zouden de Japanse gamereus 'in de weg zitten'.

Met name displays, trilmotoren en flashopslag zijn niet aan te slepen. Een van de toeleveranciers die de vraag maar amper kan bijbenen is Toshiba. Nintendo koopt er zijn opslagchips in en daarmee vist het in dezelfde vijver als bijvoorbeeld Apple. Saillant aan de flashdivisie van Toshiba is dat Apple er een meerderheidsbelang in wil nemen of zelfs helemaal wil overnemen. De iPhonemaker wil daarmee voorkomen dat nieuwe technologieën van het bedrijf in handen komen van concurrenten.

Met de Switch heeft Nintendo weer een ouderwetse voltreffer te pakken. De spelcomputer is populair en de Japanners verwachten er dit jaar alleen al zo'n 10 miljoen van te verkopen. Meer capaciteit bij de toeleveranciers had die cijfers volgens Nintendo nog wel kunnen doen verdubbelen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.4 °C
O2
Beurs AEX
AEX 521.0
+ / - +0.83%