Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Suoer Mario Odyssey
Suoer Mario Odyssey

Gamebeurs E3

Super Mario moet Switch-twijfelaars over de streep trekken

14 JUN 2017 Toke Beerens

Amsterdam - Deze zomer verschijnen er voor de Nintendo Switch tal van competitieve games, zoals Splatoon 2, ARMS en Pokkén Tournament DX. Maar de echte kraker komt later dit jaar als de bekende loodgieter op 27 oktober zijn opwachting maakt in Super Mario Odyssey.


Yoshi for Nintendo Switch (werktitel)
Yoshi for Nintendo Switch (werktitel)

Xenoblade Chronicles 2
Xenoblade Chronicles 2

Metroid Samus Returns
Metroid Samus Returns

Spelers moeten in Super Mario Odyssey manen verzamelen voor het luchtschip van Mario: de Odyssee. In de hele wereld bezoek je rijken boordevol geheimen en verrassingen. De game voert spelers mee naar nieuwe locaties zoals New Donk City met zijn wolkenkrabbers. Mario kan diverse kostuums dragen en de omgeving op allerlei manieren gebruiken. Mario’s nieuwe metgezel heet Cappy. Je kunt Cappy weggooien, erop springen en hem weer vangen.

De game wordt uitgebracht op 27 oktober, evenals drie amiibo-figuurtjes uit de Super Mario Odyssey-serie van Mario, prinses Peach en Bowser in hun trouwkleren. De amiibo zullen apart en als set van drie verkrijgbaar zijn.

Ook Yoshi en Kirby krijgen hun eigen games voor de Switch in 2018. Yoshi’s game spelt zivh af in een wereld die weg heeft van een kijkdoos. Terwijl Kirby vijanden kan omtoveren tot vrienden door ze met hartjes te raken. Op die manier kun je een groep van vier personages samenstellen. Je kunt ook samen met drie vrienden spelen.

Liefhebbers van Japanse games kunnen aan het einde van het jaar aan de slag met Xenoblade Chronicles 2 en Fire Emblem Warriors. Deze laatste game komt op een later moment ook uit voor de New Nintendo 3DS, 3DS XL en 2DS XL.

Nintendo kondigde tevens aan dat Metroid Prime 4 in ontwikkeling is, maar verdere details ontbreken nog. Wel heeft de gamesgigant laten weten dat Metroid II: Return of Samus uit 1991 voor de Nintendo 3DS volledig vernieuwd wordt. Metroid: Samus Returns komt uit op 15 september.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%