Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

ESL in Amsterdam ArenA
ESL in Amsterdam ArenA
Foto: ESL

Duizenden gamefans in Amsterdam ArenA

27 JUN 2017

Amsterdam - Afgelopen weekend stroomde de Amsterdam ArenA vol met duizenden gamefans voor de finales van het ESL Benelux Championship.

De beste eSporters van de Benelux namen het tegen elkaar op in de populaire games Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone en League of Legends. Fans konden hier live bij zijn. Wie niet in de gelegenheid was naar Amsterdam af te reizen, kon het spektakel live volgen. De livestream van de wedstrijden werd online maar liefst 125.000 keer bekeken via livestreamplatformen als Twitch en Facebook.

Na een spannende wedstrijd werden Team Echo Zulu (League of Legends) en mCon eSports (Hearthstone, Counter-Strike: Global Offensive) tot beste eSports-teams van de Benelux bekroond. Zij namen prijzengeld van totaal 30.000 euro mee naar huis.

Foto: ESL

AFC Ajax en Ziggo organiseerden gelijktijdig een eSports-evenement in de ArenA: de Ziggo eBattle: The Ultimate Clash. De zestien beste FIFA-spelers ter wereld streden tegen elkaar om de hoofdprijs. De 19-jarige Amersfoorter Dani Hagebeuk, met rugnummer 46 van AFC Ajax, sleepte die uiteindelijk binnen.

Dani Hagebeuk
Dani Hagebeuk
Foto: ESL

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.3 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 529.48
+ / - +0.16%