Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: EPA

Beter overleg Microsoft en antivirusbedrijven

10 AUG 2017

REDMOND - Microsoft gaat in de toekomst beter communiceren met antivirusbedrijven. Dat laat het concern weten in een bedrijfsblog. Met de stap voorkomt Microsoft een klacht van Kaspersky. Dat concern had Microsoft aangeklaagd vanwege concurrentievervalsing.

Makers van antivirussoftware, zoals Kaspersky, klagen al tijden dat het moeilijk is hun materiaal up-to-date te houden omdat Microsoft slecht communiceert over updates en veranderingen in het besturingssysteem. Microsoft heeft die kritiek ter harte genomen en zegt dat het nauwer gaat samenwerken met de antivirusbedrijven. Zo worden updates pas uitgerold als de concerns de mogelijkheid hebben gehad hun software aan te passen voor de feature-updates. Ook worden de bedrijven beter op de hoogte gehouden over toekomstige updates.

Kaspersky vond dat Microsoft met Windows Defender andere veiligheidsproducten probeert te weren en wilde daarom Microsoft aanklagen. Door de stappen die het concern nu neemt, laat het Russische bedrijf de zaak lopen.

Om de makers van antivirusproducten tegemoet te komen, gaat Microsoft Windows 10 zo aanpassen dat de bedrijven makkelijker meldingen over hun software kunnen plaatsen in het besturingssysteem. Zo kunnen ze de gebruikers bijvoorbeeld waarschuwen als hun abonnement verloopt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
Z4
Beurs AEX
AEX 525.42
+ / - -0.09%