Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

EU trekt 120 miljoen uit voor gratis wifi

12 SEP 2017

STRAATSBURG - De Europese Unie maakt 120 miljoen euro vrij voor gratis wifi op minstens zesduizend locaties in Europa. Per aanvrager is vanaf volgend jaar eenmalig 20.000 euro beschikbaar. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Ziekenhuizen, bibliotheken of andere publieke plekken moeten het systeem vervolgens wel op zijn minst drie jaar zelf in de lucht houden.

Het Europees Parlement gaf dinsdag in Straatsburg met ruime meerderheid (582 tegen 98) groen licht voor het project. Volgens het CDA is er in Nederland al belangstelling getoond. De Europarlementariërs Esther de Lange en Annie Schreijer-Pierik zien het als een ,,prima regeling'' en ,,een goed instrument om de aantrekkelijkheid van dorpskernen te vergroten en krimp en leegstand op het platteland tegen te gaan''.

De Vlaamse Europarlementariër Anneleen Van Bossuyt (N-VA) stemde tegen. Volgens haar is het geldverspilling, waarmee burgers worden ,,omgekocht''. Bovendien kunnen steden die zelf al iets hebben geregeld geen aanvraag doen, is haar kritiek.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.65
+ / - 0.0%