Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Symantec-hack erger dan gedacht

18 JAN 2012

GEEN - Beveiiligingsbedrijf Symantec heeft bekendgemaakt dat hackers de broncodes van een flink aantal van zijn programma's hebben bemachtigd. Eerder deze maand dacht het bedrijf nog slechts de broncode van één anti-virusprogramma kwijt te zijn.

Nu stelt het dat de broncodes voor Norton Antivirus Corporate Edition, Norton Internet Security, Norton SystemWorks (Norton Utilities en Norton GoBack) en pcAnywhere in 2006 zijn gestolen en nu weer zijn opgedoken. Omdat de programma's al enkele jaren oud zijn, zegt Symantec dat er geen gevaar is voor gebruikers van de eerste drie. Alleen pcAnywhere-gebruikers moeten goed opletten.

Het bedrijf is nu bezig contact te zoeken met gebruikers van de software om advies te geven over het verbeteren van hun beveiliging. Met pcAnywhere is het mogelijk om in te loggen op een computer vanaf een andere locatie. De gestolen broncode zou beveiligingszwaktes in het programma kunnen openbaren die door hackers geëxploiteerd kunnen worden.

Hackers

Begin januari claimde de Indiase hackersgroep Lords of Dharmaraja de broncode van anti-virussoftware van het bedrijf te hebben gestolen. Symantec reageerde door te stellen dat het om slechts een klein deel van de broncode zou gaan, maar dat blijkt dus niet helemaal waar te zijn.

In een bericht op Twitter laat hacker 'YamaTough' weten de broncode te zullen delen met andere hackers. Het plan is om eerst alle beveiligingsfouten te exploiteren en pas daarna wordt de code vrijgegeven voor het publiek. Het valt nog te bezien of er ook echt iets van belang gebeurt: de broncode bestaat uit duizenden regels programmeercode en het doorlopen hiervan kan wel even duren. Hierdoor heeft Symantec de tijd om tegenmaatregelen te treffen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%