Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

MySpace verkocht voor $35 miljoen

30 JUN 2011

GEEN - Mediabedrijf News Corp is eindelijk af van MySpace. De profielensite is voor slechts $35 miljoen (ongeveer €24 miljoen) van eigenaar gewisseld. De koper is mediabedrijf Specific Media. Saillant detail is dat Justin Timberlake één van de nieuwe eigenaren is en ook als creatief directeur bij het bedrijf aantreedt.

MySpace werd in 2005, toen het nog het grootste online sociale netwerk was, overgenomen door News Corp voor het destijds enorme bedrag van $580 miljoen. Sinds de overname ging het alleen maar slechter met de site, die veel te lijden had onder de populariteit van concurrent Facebook. Een herlancering als entertainmentsite in 2010 hielp niet en in februari 2011 werd bekend dat News Corp van de dienst af wilde. Vooraf was de verwachting dat de site zo'n 100 miljoen dollar zou opleveren.

Specific Media wil van MySpace een muziekportaal maken. "Er is behoefte aan een plek waar fans met hun favoriete artiesten kunnen praten, naar muziek kunnen luisteren, video's kunnen kijken en met elkaar in contact kunnen komen. MySpace heeft de potentie om die plek te zijn," aldus Timberlake. "Ik wil MySpace nieuw leven in blazen door het sociale platform te gebruiken om artiesten en fans samen te brengen in één online gemeenschap."

Het ironische aan de nieuwe positie van Timberlake is dat hij in 2010 de rol van Napster-oprichter Sean Parker in de film The Social Network speelde. Deze rolprent draait om de oprichting van Facebook, waar Parker de eerste bestuursvoorzitter van was.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.92
+ / - +0.17%