Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Spamkoning geeft zichzelf aan

05 AUG 2011

GEEN - De beruchte Amerikaanse spamverstuurder Sanford Wallace heeft zichzelf aangegeven bij de federale recherche FBI. Wallace werd sinds juli officieel gezocht in verband met het massaal versturen van phishingberichten via profielensite Facebook.

Volgens de aanklacht tegen de 'spamkoning' zou hij in 2008 en 2009 middels drie grote aanvallen de inloggegevens van meer dan een half miljoen Facebook-leden hebben gestolen. Via deze profielen zou hij vervolgens meer dan 27 miljoen spam- en phishingberichten hebben verspreid. Via deze berichten lokte hij mensen onder valse voorwendselen naar een eigen site waarop zij gevraagd werden om hun inlgoggevens in te vullen. Deze werden vervolgens weer gebruikt om nog meer spam te versturen.

Als de Wallace veroordeeld wordt, kan hij voor maximaal 40 jaar achter de tralies verdwijnen en moet hij een boete van meer dan $2 miljoen betalen.

In 2009 kreeg Wallace ook al een boete van $711 miljoen opgelegd voor het kraken van Facebook-profielen en het massaal versturen van reclameberichten.

17.7 °C
NO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.15
+ / - +0.24%