Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bloggen is uit

04 FEB 2010

Jonge internetters zijn niet langer geïnteresseerd in het bijhouden van een weblog. In plaats daarvan gebruiken ze kortere en mobielere vormen van communicatie, blijkt uit onderzoek.

Papa is niet de techneut van de familie, ondanks dat hij dat zelf wel denkt.
Papa is niet de techneut van de familie, ondanks dat hij dat zelf wel denkt.
Foto: CORBIS

Het aantal Amerikaanse jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud dat een blog bijhoudt is sinds 2006 gehalveerd tot 14 procent, blijkt uit cijfers van het Pew Internet and American Life Project. Jongeren maken liever gebruik van sociale netwerksites zoals Facebook om hun gedachtes in de vorm van korte berichtjes de wereld in te sturen. Bovendien doen ze dat niet meer vanachter hun PC, maar vanaf hun mobiele telefoon. Opvallend is dat microblogdienst Twitter juist niet populair is onder tieners.

Internetters van boven de dertig zijn willen wel steeds vaker een weblog bijhouden. Tussen 2007 en 2009 steeg het aantal bloggers van boven de dertig van 7 tot 11 procent.

Amanda Lenhart, één van de onderzoekers, denkt dat de weblogs niet zullen verdwijnen. Volgens haar zullen persoonlijke blogs zich vooral richten op belangrijke gebeurtenissen zoals een bruiloft, een grote reis of de geboorte van een kind, zegt ze tegen de BBC.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.3 °C
NNW4
Beurs AEX
AEX 524.1
+ / - +0.47%