Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Politici kruisen degens digitaal op Hyves

27 MEI 2010

AMSTERDAM - Zes lijsttrekkers nemen het op 2 juni tegen elkaar op in een debat op Hyves. Femke Halsema (GroenLinks), Emile Roemer (SP), Jan Peter Balkenende (CDA), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Mark Rutte (VVD) delen onder leiding van MTV Coolpolitics-presentator Farid Tabarki hun standpunten via de chatfunctie van het onlinevriendennetwerk. Dat maakte Hyves donderdag bekend.

Maurice de Hond heeft ditmaal uitgezocht uit welke inkomensgroepen de partijen hun stemmen vandaan halen....
Maurice de Hond heeft ditmaal uitgezocht uit welke inkomensgroepen de partijen hun stemmen vandaan halen....
Foto: ANP

Volgens het populaire netwerk is het voor het eerst dat lijsttrekkers met elkaar in discussie gaan via chat. Hyvers kunnen tot zaterdag aangeven over welke thema's de politici het moeten hebben. De vier onderwerpen met de meeste stemmen, komen in het debat aan bod.

Het debat is van 12.00 uur tot 12.30 uur live te volgen via de netwerksite. Na afloop kiezen de toeschouwers een winnaar.

Alle landelijke lijsttrekkers hebben een profiel op Hyves. Minister-president Balkenende, politiek Hyver van het eerste uur, is met ruim 197.000 vrienden de populairste politicus op het netwerk, op ruime afstand gevolgd door Geert Wilders (88.501) en Rita Verdonk (60.038). Van de partijen die op Hyves vertegenwoordigd zijn, heeft de Partij voor de Dieren de meeste vrienden (6.840), gevolgd door de SP (4.734) en de Partij voor de Vrijheid (4.291).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.2 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.61
+ / - +0.16%