Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Geen browser in Europese Windows 7

12 JUN 2009

De Europese versie van Microsoft's nieuwste besturingssysteem wordt geleverd zonder de internetbrowser Internet Explorer 8. Dit omdat de Europese Commissie eerder dit jaar oordeelde dat Microsoft zijn macht misbruikt om het marktaandeel van haar browser kunstmatig hoog te houden.

Internet Explorer wordt populairder.
Internet Explorer wordt populairder.
Foto: Microsoft

Nu komt in Europa dus in oktober een aparte versie van Windows 7 uit waaruit niet alleen de Windows Media Player gehaald is (ook op bevel van de EU), maar ook Internet Explorer. Computerfabrikanten die hun pc's uitrusten met dit besturingssysteem, krijgen echter de optie om alsnog IE voor te installeren, maar ook mogen zij hiervoor een concurrende browser gebruiken.

De actie zorgt echter wel voor een probleem voor mensen die Windows 7 los in de winkel kopen. Hoe moeten zijn tenslotte internetten? Zelfs het downloaden van een andere browser wordt nu heel moeilijk gemaakt. Microsoft heeft al laten weten haar browser op zoveel mogelijk manieren te willen distribueren. Ondermeer via FTP-servers en distributie in winkels zal IE8 alsnog te krijgen zijn.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.62
+ / - -0.03%