Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

HELP!-app is sneller dan 112

14 DEC 2011 Alfred Monterie

GEEN - Voortaan is het mogelijk veel sneller hulp in te schakelen of te bieden in noodsituaties. Met een druk op de knop kan direct worden gebeld naar de alarmdienst 112 en tegelijk naar extra hulp in de buurt worden gezocht.

De HELP!-app stelt slachtoffers van een misdrijf of mensen die acuut hulp nodig hebben in staat hun omgeving te alarmeren. De tien dichtstbijzijnde mensen die deze app op een iPhone of Android-smartphone hebben geïnstalleerd, krijgen deze noodkreet binnen. Ze zien direct waar en hoe ze kunnen helpen.

Het Oranje Kruis roept vandaag tijdens de lancering 330.000 EHBO'ers op de nieuwe HELP!-app te gebruiken. Wanneer bij een alarm meer dan tien mensen beschikbaar zijn om hulp te bieden, krijgen professionele hulpverleners met een BIG-registratie voorrang. De app kan zo meer dan 400.000 bevoegde zorgverleners mobiliseren.

Bij een hartstilstand is hulp binnen zes minuten van levensbelang. Dit verhoogt de overlevingskans met vijftig procent. Daarbij is de hulp van mensen die toevalligerwijs in de buurt zijn, cruciaal. In Nederland krijgen wekelijks ongeveer 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand.

Lees meer in De Telegraaf van vandaag.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.5 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%